جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اجتماع باشکوه هفتگى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

نماز جمعه، نماز وحدت و یگانگى، نماز حکومت و سیاست، نماز نمایش قدرت و عظمت، یکى از فرائض بزرگ حکومتى است و چون تاکنون شیعه، حکومت مستقل اسلامى نداشت که حائز شرایط و واجد آداب و رسوم لازم، و عهده‏دار برگزارى این نماز باشد با کمال تاسف در قرون گذشته و اعصار سالفه در بوته اجمال و فراموشى و در مسیر اعراض و مورد اعتراض واقع شده بود و انگیزه‏ى این فراموشى و ترک «نه» گفتن به طبقه جبار و ستمگرى بود که بر آنان حکومت مى‏راند آرى تنها به این علت بود که این سنت اصیل اسلامى تا این اواخر تحقق عملى نیافته بود و ترک آن یک مبارزه قدرتى منفى به شمار مى‏رفت.

**سیرى در اسرار نماز، ص: 60@

اکنون که با تفضل الهى در اثر استقرار مقدمات حکومت اسلامى، نماز جمعه نیز همانند دیگر ره‏آوردهاى نهضت اسلامى احیاء و زنده شده است و مى‏تواند معارف الهى و میراثهاى اصیل معنوى را در دلها و در عمق جان توده‏ها و در متن جامعه و در حوادث روزمره قرار دهد و وحدت و یکپارچگى و اتحاد نیروهاى اسلامى را هر چه مؤثرتر و باشکوه‏تر و مجلل‏تر فراهم سازد.

امروز دیگر شیعه در برابر برادران مسلمان کشورهاى اسلامى همسایه، مورد اتهام واقع نیست که آنان اهل «جمعه» و «جماعت» و «اهل نماز و عبادت» نیستند غافل از آنکه شیعه علاوه بر پذیرفتن اصل نماز، شرایط و حدود و مزایاى بیشترى نیز بر آن معتقد بود که نوعا دیگران غافل از آن یا اعتنائى به آنها نداشتند.

فى المثل یکى از ارکان نماز جمعه دو خطبه‏اى است که در آغاز آن خوانده مى‏شود و از آن دو، به جاى دو رکعت نماز استفاده مى‏گردد و لازم است در یکى از آنها پند و اندرز و موعظه انجام پذیرد و در یکى دیگر از آن دو خطبه گرفتاریها و حوادث جارى مسلمانان بازگو شود، و از رئیس حکومت وقت و حاکم مبسوط الید شرع نام برده شود و از سیاست حاکم کشور حمایت و پشتیبانى به عمل آید. بالتزام این خصوصیات و با وجود این شرایط آیا در آن شرایط خفقان و زور، و با وجود تسلط حکومت اهریمنان، کدام حادثه روزمره و کدام قضیه اسلامى را به صورت کامل و صحیح توان بازگوئى بود؟ و کدام حاکم را مى‏توانستند نام برده و تأیید و تجلیل نمایند؟

**سیرى در اسرار نماز، ص: 61@

و آیا از ستمگر خائن و دیکتاتور یا حاکم جنایتکار صلاح بود که نام برده شود؟ و اگر نام برده مى‏شد این خود مغایر با اصل و هدف تشریع نماز و یا منافى اصل توحید و خداشناسى نبود؟ اصولى که اصرار دارد ریشه‏هاى شرک و بت پرستى و کرنش در برابر ستمگران باید خشکانده و از میان برود و به جاى آن یکتاپرستى و خدا دوستى جایگزین گردد. (تعبدون و لا تشرکون به شیئا)

اکنون که با فضل الهى مقدمات تشکیل حکومت جمهورى اسلامى در اثر خونهاى پاک شهیدان ایثارگر، و رهبرى ولى فقیه در ایران مستقر است به موازات احیاى سنتهاى اصیل اسلامى و تشکل و تجمع هر چه بیشتر نیروهاى نوبنیاد امت مسلمان، تاثیر این اجتماعات در روند سیاسى کشور بسیار مؤثر و ضرورى، و نوید بخش و در واقع برپائى و احیاء دیگر اصول سازنده‏ى اسلامى است که نسل جدید عاشق و مشتاق پیاده شدن آنها است.

برپائى نماز جمعه در مراکز علمى که سنگر تزکیه و جهاد و کانون علم و دانش است ابتکار بسیار جالبى است در برابر آنان که مى‏گویند دین و علم با همدیگر مرزى دارند یا اینکه علم از دین جدا است. و از این قبیل یاوه‏ها و خزعبلات…