جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امام خمینى

زمان مطالعه: 3 دقیقه

یکى از نزدیکان ایشان مى‏گوید: «پنجاه سال [است] که نماز شب امام خمینى ترک نشده، امام در بیمارى، در صحت، در زندان، در خلاصى، در تبعید، حتى بر روى تخت

**سیماى متهجدین، ص: 172@

بیمارستان قلب هم نماز شب مى‏خواندند. امام در قم بیمار شدند، به دستور اطبا مى‏بایست به تهران منتقل شوند، هوا بسیار سرد بود، برف مى‏بارید و یخبندان عجیبى در جاده‏ها وجود داشت، امام چندین ساعت را در آمبولانس بودند، و پس از انتقال به بیمارستان قلب باز نماز شب خواندند. شبى که از پاریس به سوى تهران مى‏آمدند تمام افراد در هواپیما خوابیده بودند و تنها امام در طبقه بالاى هواپیما نماز شب مى‏خواندند. شما اگر امام را از نزدیک دیده باشید آثار اشک بر گونه‏هاى مبارک امام، حکایت از شب زنده دارى و گریه‏هاى نیمه شب وى دارد. بعضى پاسداران در قم نقل مى‏کردند که گاهى اوقات که امام براى تهجد بیدار مى‏شدند آنها را مورد نوازش و تفقد قرار مى‏دادند.»(1).

مرحوم حاج احمد آقا خمینى (ره) درباره ایشان مى‏گوید: «شبى که از پاریس عازم ایران بودیم امام در هواپیما براى نماز شب برخاستند و چنان مى‏گریستند که خدمه‏ى هواپیما تعجب کرده بودند و شنیدم که پرسیده بودند آیا امام از چیزى ناراحت هستند؟ من گفتم که کار هر شب امام است».

و نیز مى‏گویند: «وقتى امام را از قم براى زندان مى‏بردند، امام با حالتى نماز شب خوانده بودند که یکى از همراهان – مثل این که سرگرد عصار بود – بعدا به من گفت که ما تحت تأثیر شدید نماز امام واقع شدیم و یکى از آنها تا تهران گریه کرده بود».

و در جاى دیگر اضافه مى‏کند: «روزى که از نجف عازم کویت شدیم، صبح ساعت چهار حرکت کردیم؛ شاید هم زودتر درست بعد از اذان صبح و بعد از آن همه گرفتارى‏ها ساعت دوازده و شاید بیش‏تر، سرانجام امام در هتل بصره استراحت کردند. دو ساعت نخوابیده‏

**سیماى متهجدین، ص: 173@

بودند که ساعت‏شان زنگ زد، بیدار شدند و نماز شب خواندند.»(1).

شهید محراب، آیةالله صدوقى (رضوان الله علیه) مى‏فرمود: «ما مسافرت‏هایى با امام کرده‏ایم. در مسافرت مشهد، یک اخلاق پدرانه‏اى نسبت به ما مبذول مى‏داشتند. وقتى از ارض اقدس برمى‏گشتیم، در بین راه روس‏ها براى بازرسى جلوى ماشین ما را گرفتند. همگى پیاده شدیم و چون امام از اول تکلیف مراقب نماز شب بودند و این عمل، صد در صد از ایشان ترک نشده بود، بعد از پیاده شدن خواستند که نماز شب بخوانند. آنجا که وسط بیابان بود، آبى وجود نداشت، یک وقت نگاه کردیم که آبى جارى شده، ایشان آستین بالا زده و وضو گرفت. بعدا نفهمیدیم که تا ایشان نمازش تمام شد آب بود یا نبود به هر حال در آن سفر یک چنین کرامتى از ایشان دیدیم.»(2).

و از فرزند آن بزرگوار نقل شده که «روزى در خانه حالت تأثر و زارى شدیدى از پدرم ملاحظه مى‏کردم که برایم بى‏سابقه بود. از این که علت را از پدر سؤال کنم شرم داشتم لذا از مادرم پرسیدم: علت نگرانى امام چیست؟ مادرم به من فرمودند: دیشب نماز شب پدرت قضا شده است لذا ناراحت و متأثر هستند».

آرى چنین دلداده‏ى بى‏بدیلى است که ملتى را از چنگال دیو اسارت رهایى مى‏بخشد و اسطوره‏اى براى تمام تاریخ مى‏گردد. اوست که ابرقدرت‏هاى شرق و غرب در مقابل عظمتش سر تعظیم فرود آورده و هرگز نتوانستند به هیچ عذر و بهانه‏اى در اداره پولادینش خللى وارد آورند. همان یگانه‏ى عارفان و بى‏همتاى شیفتگان که در نیمه‏هاى شب در مقابل سلطان دو عالم جبین بر خاک گذارده و چشمان مبارکش را به اشک دیدگان تر ساخته روز استکبار جهانى را به شامى تیره مبدل ساخت و سرانجام پس از

**سیماى متهجدین، ص: 174@

عمرى بابرکت با دلى آرام و قلبى مطمئن به سوى معبودش شتافت و در جوار ملکوتى‏اش جاى گرفت – قبر مبارکش منور و روح باعظمتش قرین رحمت الهى باد.

**سیماى متهجدین، ص: 177@


1) فرازهایى از ابعاد روحى امام ص 20.

2) فرازهایى از ابعاد روحى امام ص 57.