جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برنامه‏هاى عید فطر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

نخستین برنامه روز عید فطر پیش از برگزارى نماز عید فطر این است که هر فرد متمکن باید در حدود سه کیلو از خوردنى‏ها و مأکولات معمولى از قبیل برنج، گندم، خرما، کشمش یا معادل قیمت و ارزش آنها را به عنوان «زکات فطر» به مستمندان شهر و محل زندگى خود بپردازد و در پرداخت آن خویشاوندان و همسایگان و نیازمندان آبرومند را بر دیگران مقدم دارد.

زکات فطره باید از طرف تمام افراد عائله پرداخت شود و رئیس عائله و خانواده موظف است که از طرف دیگر افراد مورد تکفل خود هم بپردازد. یقینا این مقدار از زکات، زکات فطره اگر به صورت منظم و اصولى گردآورى شود و به مصارف واقعى خود برسد مى‏تواند رقم بسیار بزرگى را تشکیل دهد و گره‏اى از مشکلات اقتصادى و

**سیرى در اسرار نماز، ص: 80@

نیازمندى افراد ملت را بازگشاید و گشایشى در امور فقراء و نیازمندان ایجاد نماید.

اینک چند مسئله شرعى از رسائل علمیه مراجع عالیقدر تقلید در این مورد نقل مى‏گردد تا حدود وظایف مسلمانان را در سراسر محیط اسلامى روشن سازد.

1- انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنى محض انجام فرمان خداى عالم، بدهد و موقعى که آن را مى‏پردازد نیت پرداخت فطره نماید کسى که نماز عید فطر مى‏خواند بنابر احتیاط واجب باید فطره را پیش از نماز عید فطر بدهد. (مسئله 2029 توضیح المسائل)

2- کسى که موقع غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و هوشیار است خود فقیر و بنده‏ى کسى نیست براى خودش و کسانى که نان‏خور او هستند هر نفرى یک صاع که تقریبا سه کیلو است گندم، جو، برنج، خرما، کشمش ذرت و مانند آنها (از مواد غذائى) را به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را هم بدهد کافى است. (مسئله 1991)

3- فطره‏ى طفلى که از مادر یا دایه شیر مى‏خورد بر کسى است که مخارج مادر یا دایه را مى‏دهد و فطره مهمانى که شب عید فطر با رضایت صاحب‏خانه، وارد منزل شده است و نان‏خور او محسوب مى‏شود بر عهده‏ى میزبان است. (مسئله 3023)

**سیرى در اسرار نماز، ص: 81@