جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تکامل روح در پرتو نماز

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

نماز بهترین وسیله ایست که میان خالق و مخلوق ارتباط برقرار مى‏سازد و در اثر این ارتباط انسان به بهره‏هاى عظیمى نائل مى‏گردد از جمله آنکه روح محدود بشر از منبع فیاض و پر جود الهى استفاده‏هاى سرشارى برده و خود را از دائره تنگ و جنبه‏هاى محدود حیوانى و شهوانى رها مى‏سازد و در اثر این رهائى و نجات و در اثر این تکامل و جهش در عوالم پاک و نورانى روحى، سیر مى‏کند و همین تکامل روحى در زندگى بشرى عالیترین آثار را به جاى مى‏گذارد به حدى که انسان به کلیه حقایق زندگى آن چنانکه هست توجه و بینش عمیق، پیدا مى‏کند و حوادث و پیش آمدهاى کوچک و

**سیرى در اسرار نماز، ص: 25@

پست، نمى‏توانند او را از کوره در ببرند. خوشحالیها، غصه‏ها، ارتقاء رتبه‏ها و نیل به ثروتها و هر نوع خوب و بدها هرگز نمى‏توانند در روحیه او انحراف و اعوجاج به وجود آورند.

آن کس که در برابر قادر متعال و خداى توانا و قهار، پیشانى عبادت بر خاک مذلت و بندگى مى‏ساید و هر روز ده بار با کلمه ایاک نعبد، و ایاک نستعین (به تو عبادت مى کنم و از تو استمداد جویم) از درگاه او استمداد و درخواست کمک مى کند. چگونه مى تواند خود را حاضر سازد که در مقابل ارباب دنیا و گناهگاران و ستمکاران ذلیل گرداند؟ و زبان به عجز و چاپلوسى، و دست نیاز به اظهار فقر و احتیاج بازگشاید؟

کسى که هر روز چندین بار کلمه «اهدنا الصراط المستقیم» بر زبان جارى مى‏سازد چگونه مى تواند به راه معصیت و گناه که راه انحراف از صراط مستقیم و جاده استوار حقیقت است، گام بگذارد؟ مگر اینکه عمل او از دائره الفاظ و عبارات عبور نکرده باشد و یا به دائره معنى و محتوى نگذشته باشد؟