جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

داود و نماز

زمان مطالعه: 2 دقیقه

[داود: فرزند ایشا و پدر سلیمان از پیامبران بنى‏اسرائیل که به سال 1086 یا 1071 قبل از میلاد در بیت لحم بزاد. صد سال زندگى کرد و چهل سال سلطنت نمود و از شامات تا بلاد اصطخر، قلمرو سلطنتش بود.

از مشخصات بارز این پیامبر برگزیده‏ى خدا اینکه وى مانند پسرش سلیمان، پیامبرى و سلطنت را جمع داشت. وى پیغمبر شمشیر بود. پیش از نیل به مقام نبوت و در آغاز جوانى، به نیروى شجاعت و ایمان، جالوت را که فرمانده‏ى لشکر دشمن بنى‏اسرائیل بود به قتل رساند. وى مقام خلافةالله داشت. خداوند علم قضاوت و سمت داورى میان مردم را به وى عطا کرد. صنعت ساخت زره، از جمله علومى بود که خداوند به وى موهبت کرد در حدیث آمده که خداوند به وى وحى نمود که: «اى داود! تو نیکو بنده‏اى. جز اینکه از بیت‏المال معیشت مى‏کنى».

داود چون شنید، بگریست. خداوند آهن را فرمود: «به دست بنده‏ام نرم شو».از آن پس، هر روز زرهى مى‏ساخت و آن را مى‏فروخت و از بیت‏المال بى‏نیاز گشت.]

علامه‏ى مجلسى دانشمند کم نظیر شیعه در توضیح آیاتى که در رابطه با حیات بابرکت داود است، روایاتى درباره‏ى فضایل و محاسن و کثرت عبادات و مناجات داود، بخصوص عشقى که آن پیامبر بزرگ به نماز داشت، نقل مى‏کند:

آن حضرت در خانه‏ى خود محراب‏هاى متعددى قرار داده بود تا در جاى جاى منزلش اقامه‏ى نماز کند.

او اوقاتش را به چهار مرحله تقسیم کرده بود: روزى را براى حل مشکلات مردم، روزى را براى زن و فرزندش، روزى را براى دعا و مناجات در دل کوه‏ها و کنار دریا، و روزى را براى انس با محبوب در خلوت منزل و در کنار محراب عبادت. امام صادق علیه‏السلام مى‏فرماید: در حالى که در محراب

**سیماى نماز، ص: 48@

عبادتش مشغول نماز بود، خداوند مهربان با وى سخن مى‏گفت(1).


1) تفسیر القمى: 2 / 229؛ بحارالأنوار: 14 / 20، باب 2.