خصوصیات شخصیتى؛ در این سن شخصیت کودک به سطحى از وحدت و سازمان یافتگى مىرسد که یادآور مرحلهی پنج سالگى است. ولى در حالی که کودک پنج ساله در این سن نسبت به وضع خود بیشتر از محیط اطرافش توجه نشان مىدهد، از سازگارى و رضایت خاطر بیشترى برخوردار است؛ به طورى که گاهى اوقات چنین به نظر مىرسد که از نظر پرورشی به مرحلهی نهایى رسیده است. شخصیت وحدت یافتهی کودک ده یا یازده ساله بیشتر متوجه سازگار شدن با دنیاى بزرگسالان است. کودک در این مرحله بدون اینکه عملى را که در حال انجام آن است قطع کند مىتواند به تعامل با دیگران بپردازد.
خصوصیات اجتماعى؛ سازمان شخصیتى و نگرشى کودک نسبت به محیط اطرافش در این دوره معمولاً بى ثباتتر مىشود و این بدین معنى است که کودکان در این سن در برابر نفوذهاى فرهنگى و اجتماعى متأثرتر است.
**راهبردهاى روانشناختى تبلیغ، ص: 167@
او غالباً تا حد قابل ملاحظهاى از خود هوش اجتماعى نشان مىدهد که باید به عنوان شالودهی اصلى ایدههاى اساسى اجتماعى شدن و نسبت به قوانین اجتماعى متحولتر گرایدن مورد نظر قرار گیرد.
گزل معتقد است در این سن پسران و دختران کاملاً از یکدیگر متفاوت مىباشند؛ اگر چه از نظر تجربیات و تعلیم و تربیت در یک سطح باشند. گزل خاطر نشان مىسازد که دختران در این سن متعادلترند و از بلوغ اجتماعى بیشترى برخوردار مىباشند و هم نسبت به مسایلى از قبیل ازدواج و زندگى آینده خود علاقمندى زیادترى ابراز مىنمایند.