جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ده و یازده سالگى

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

خصوصیات شخصیتى؛ در این سن شخصیت کودک به سطحى از وحدت و سازمان یافتگى مى‏رسد که یادآور مرحله‏ی پنج سالگى است. ولى در حالی که کودک پنج ساله در این سن نسبت به وضع خود بیشتر از محیط اطرافش توجه نشان مى‏دهد، از سازگارى و رضایت خاطر بیشترى برخوردار است؛ به طورى که گاهى اوقات چنین به نظر مى‏رسد که از نظر پرورشی به مرحله‏ی نهایى رسیده است. شخصیت وحدت یافته‏ی کودک ده یا یازده ساله بیشتر متوجه سازگار شدن با دنیاى بزرگسالان است. کودک در این مرحله بدون اینکه عملى را که در حال انجام آن است قطع کند مى‏تواند به تعامل با دیگران بپردازد.

خصوصیات اجتماعى؛ سازمان شخصیتى و نگرشى کودک نسبت به محیط اطرافش در این دوره معمولاً بى ثبات‏تر مى‏شود و این بدین معنى است که کودکان در این سن در برابر نفوذهاى فرهنگى و اجتماعى متأثرتر است.

**راهبردهاى روان‏شناختى تبلیغ، ص: 167@

او غالباً تا حد قابل ملاحظه‏اى از خود هوش اجتماعى نشان مى‏دهد که باید به عنوان شالوده‏ی اصلى ایده‏هاى اساسى اجتماعى شدن و نسبت به قوانین اجتماعى متحول‏تر گرایدن مورد نظر قرار گیرد.

گزل معتقد است در این سن پسران و دختران کاملاً از یکدیگر متفاوت مى‏باشند؛ اگر چه از نظر تجربیات و تعلیم و تربیت در یک سطح ‏باشند. گزل خاطر نشان مى‏سازد که دختران در این سن متعادل‏ترند و از بلوغ اجتماعى بیشترى برخوردار مى‏باشند و هم نسبت به مسایلى از قبیل ازدواج و زندگى آینده خود علاقمندى زیادترى ابراز مى‏نمایند.