جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

علت محرومیت از نماز شب و نتیجه آن‏

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

69 – عمران بن موسى از حسن بن على بن نعمان از پدرش از بعضى بزرگان نقل مى‏کند که مردى خدمت حضرت امیرالمؤمنین علیه‏السلام آمده و عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! [نمى‏دانم به چه علتى] من از نماز شب محروم شده‏ام. پس امیرالمؤمنین علیه‏السلام فرمود: «أنت رجل قد قیدتک ذنوبک»؛ یعنى تو مردى هستى که گناهانت تو را به بند کشیده است.(1).

70 – على بن حکم از حسین بن حسن کندى از امام صادق علیه‏السلام نقل مى‏کند که «ان الرجل لیکذب الکذبة فیحرم بها صلاة اللیل، فاذا حرم بها صلاة اللیل حرم بها الرزق»؛ یعنى شخص گاهى دروغ مى‏گوید و به واسطه‏ى آن از نافله‏ى شب محروم مى‏گردد و چون از نماز شب محروم شد از روزى مقدر بى‏نصیب مى‏گردد.(1).

71 – از محمد بن أحمد بن اسحاق از محمد بن سلیمان دیلمى از پدرش که از اصحاب حضرت صادق علیه‏السلام بود منقول است که آن حضرت به وى فرمود: «یا سلیمان! لا تدع قیام اللیل فان المغبون من حرم قیام اللیل»؛ یعنى اى سلیمان! دست از بیدارى شب بر مدار که مغبون آن کسى است که از نماز شب محروم ماند.(2).

**سیماى متهجدین، ص: 102@

72 – یوسف بن منکدر از پدرش از جابر بن عبدالله نقل مى‏کند که رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم فرمود: «قالت ام سلیمان بن داود لسلیمان: یا بنى و ایاک و کثرة النوم باللیل فان کثرة النوم باللیل تدع الرجل فقیرا یوم القیامة»؛ یعنى مادر سلیمان بن داود علیه‏السلام به سلیمان علیه‏السلام گفت: فرزندم! از زیاد خوابیدن در شب بپرهیز، همانا زیاد خوابیدن در شب، باعث تهیدستى و فقر در روز قیامت مى‏شود.(3).


1) علل الشرایع ج 2 ص 51.

2) ثواب الاعمال ص 38.

3) أمالى صدوق ص 140.