جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مطهری و شب‏زنده‏دارى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

یکى از خصوصیات استاد مطهرى رحمه‏الله عنایت زیاد به تهجد و شب‏زنده‏دارى بود و از دوران طلبگى تا آخر عمر، بدان پایبند بودند.

یکى از دوستانش درباره‏ى ایشان مى‏گوید:

«از ویژگى‏هاى آن مرحوم، تقید و علاقه‏ى مفرط ایشان بود به ذکر و دعا و شب بیدارى.

به یاد دارم که در همان اوایل آشنایى ما با یکدیگر، او به نمازشب مقید بود و مرا نیز بدان تحریص مى‏کرد و من به بهانه‏ى این که حوض مدرسه شور و کثیف، و براى چشمانم مضر است از آن شانه خالى مى‏کردم تا این که شبى در خواب، دیدم که: در خوابم و مردى مرا بیدار کرد و گفت: من عثمان بن حنیف نماینده ى حضرت امیرالمؤمنین على علیه‏السلام مى‏باشم. آن حضرت به تو دستور داده‏اند به پاى خیز و نماز

**سجاده‏ى عشق، ص: 92@

شب را به پادار و این نامه را نیز آن حضرت براى تو فرستاده‏اند. در آن نامه با حجم کوچکى که داشت با خط سبز روشن نوشته شده بود:

«هذه براءة لک من‏النار». من در عالم خواب با توجه به فاصله زمانى حضرت على علیه‏السلام، متحیرانه نشسته بودم که ناگاه در همان حال تحیر مرحوم آیت‏الله مطهرى مرا از خواب بیدار کرد و در حالى که ظرف آبى در دست داشت گفت: این آب را از رودخانه تهیه کرده‏ام برخیز و نمازشب بخوان و بهانه مجوى. (1).


1) یادنامه استاد شهید مرتضى مطهرى، ج 1، ص 173. فرزند استاد شهید مرتضى مطهرى ضمن تشریح وقایع شهادت استاد، چنین مى‏گوید: «آن شبى که خبر ترور پدرم را شنیدم همگى تا صبح بیدار بودیم، ساعت دو و نیم بعد از نیمه‏شب بود که زنگ ساعتى که ایشان را مطابق معمول براى نمازشب بیدار مى‏کرد به صدا درآمد ولى دیگر او در قید حیات نبود، او نماز شبش را در میان خون مطهرش، زودتر از موعد نمازشب در تاریکى خیابان خوانده بود.».