جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جدول مراحل تحول تربیت دینى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به نقل از کتاب، روان‏شناسى رشد کاربردى نوجوانى و جوانى، دکتر حسین لطف‏آبادى

مرحله‏ی رشد دینى

1. ایمان شهودى و تقویتى (تا 7 سالگى)

محتواى رشد دینى

درجه امنیت پایه‏اى روانى / چگونگى تقویت در کارهاى خوب و بد و یادگیرى‏هاى اولیه / تفکر شهودى ابتدایى و پیش عملیاتى / درهم آمیختگى خیال و واقعیت / شکل‏گیرى وجدان اولیه.

مرحله‏ی رشد دینى

2. ایمان افسانه‏اى و جزمى (8 تا 11 سالگى)

محتواى رشد دینى

رشد تفکر عینى و تفکر کلى اجمالى / تمیز فاصله‏ی واقعیت و خیال / تصور جزئى درباره‏ی واقعیت‏ها / افسانه سازى با کمک عینیات / جزمى نگرى درباره‏‏ی اندیشه‏هاى دینى / باور به پاداش و مکافات عینى.

مرحله‏ی رشد دینى

3. ایمان ترکیبى و الگویى (12 تا 16 سالگى)

محتواى رشد دینى

تفکر انتزاعى درباره‏ی مفاهیم مذهبى / نظام دادن به عقاید دینى / اثبات شخصیت خویش با کمک باورهاى مذهبى / پیروى از سرمشق‏هاى دینى / درهم آمیختگى ایمان دینى با عواطف نوجوانى.

مرحله‏ی رشد دینى

4. ایمان فردى شده و استدلالى (17 تا 25 سالگى)

محتواى رشد دینى

استدلال عقلى به عنوان پشتوانه‏ی ایمان دینى / مقایسه‏ی طرز فکرهاى دینى و انتخاب راه مخصوص به خود / شیفتگى به ارزش‏هاى دینى و فرهنگى / الگوبردارى از سرمشق‏هاى دینى / کمال‏طلبى و جست‏وجوى معناى زندگى / فراگیرى معانى و رفتارهاى دینى از دوستان.

**راهبردهاى روان‏شناختى تبلیغ، ص: 183@

مرحله‏ی رشد دینى

5. ایمان ترکیبى و پویا (نیمه‏ی دوم جوانى تا میانسالى)

محتواى رشد دینى

فراتر رفتن از منطق و استدلال در فهم دین / تفکر مابعد صورى و ترکیب کردن استدلال با شهود و تجربه‏ی دینى شخصى / یافتن وحدت در درون تناقض‏ها / آزاد کردن خود از تعصبات و قید و بندهاى عامیانه / باور و اتکاء واقعى به خداوند و روح جاودان هستى.

مرحله‏ی رشد دینى

6. ایمان هماهنگى با جهان طبیعى و انسانى (میانسالى و پس از آن)

محتواى رشد دینى

یافتن جایگاه خود در جهان / یگانه شدن با قوانین هستى / حرمت گذاشتن به تمام انسان‏ها و اتحاد معنوى با دیگران / هماهنگ کردن زندگى با حیات دینى و معنوى / استدلال دیالکتیکى و رشد قدرت خلاق / هماهنگ کردن دریافت‏هاى علمى و فرهنگى و فلسفى و عرفانى.

مرحله‏ی رشد دینى

7. ایمان یگانه شدن با حق و وحدت وجود (دوره‏ی پختگى و کمال رشد)

محتواى رشد دینى

نظام اعتقادى اشراقى متعالى/ مشاهده‏ی حقیقت و خیر و جمال در تمام وجود/ تجربه کردن حقیقت هستى در همه چیز/ روشنى بخشیدن به حیات معنوى در عالم انسانى/ پیوستن به جاودانگى وجود.

**راهبردهاى روان‏شناختى تبلیغ، ص: 184@