جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

با شما دوست خوش‏فکر و حق‏جو

زمان مطالعه: 2 دقیقه

اسلام، دین اندیشه و خرد و کمال است و براى رشد همه جانبه‏ى فرد و جامعه و مدیریت آن، طرح‏ها و برنامه‏هاى دقیق، سازنده، هدفدار و بلندى دارد.

هدف از دعوت و تلاش پیامبر، آموزش دانش و آگاهى و رشد شعور و خرد و شکوفایى بینش و منش مترقى و فرهنگ سازى و فرهنگ‏بانى در میان جامعه‏هاست.

در سایه‏ى آموزه‏هاى درخشان و مفاهیم سازنده‏ى اسلام، انسان مى‏تواند با فراگیرى دانش و شناخت و رشد اندیشه و خرد، به تدریج از تاریکى نادانى و زندان بیداد فاصله گیرد، آن گاه با تلاش و خودسازى و خودشکوفایى فرشته‏منش گردد، و از جهان حیوان، به جهان انسان، و از خاک به افلاک، و از بلاى تعصب و واپسگرایى و بى‏فرهنگى و قانون ستیزى و حق‏کشى، به دنیاى روشنایى آگاهى و معنویت و فراخناى دادگرى و مدارا و ستم ناپذیرى و تلاش در رعایت حقوق و حرمت انسان و تأمین آن گام سپارد.

اسلام با آیین نامه‏هاى عبادى و عملى خود، روح و جان، فکر و

**زلال جارى نماز و نیایش در آیینه‏ى قرآن و روایات، ص: 12@

اندیشه و اخلاق و منش رهرو پرشور و شعور خود را در راه دگرگونى مطلوب و اصلاح و بهسازى قرار داده، و او را انسانى عدالت‏پیشه و حمایتگر حقوق جامعه- به ویژه محرومان و گروه‏هاى آسیب‏پذیر و پایمال شدگان تاریخ مى‏سازد و او را صاحب منش زیبا و کرامت والا و روش بشر دوستانه و آراسته‏ى به روح روادارى و مدارا مى‏پرورد.

رهرو راستین قرآن و پیامبر، به تناسب تلاش در خودسازى و کوشش در خودشکوفایى، مى‏تواند به تدریج از خود انسانى تازه و نواندیش و زیبامنش بسازد. مى‏تواند انسانى بپرورد که از کج اندیشى و بى‏فکرى، بدبینى و بد پندارى، دروغ و خیانت، چاپلوسى و بت سازى، تحقیر و اهانت، گناه و زشتى، قانون شکنى و نگاه ابزارى به مذهب و مقررات، ستم و برترى جویى، خودخواهى و خودکامگى، استبداد و سلطه‏گرى، ایجاد اختناق و سانسور، آزادى کشى و تحمیل اسارت به دیگران، ویژه‏خوارى و حق وتو و رفتار فراقانونى و دیگر زشتى‏هاى اخلاقى و رفتارى پالایش گردد، و با تلاش و تمرین، و پروا و اخلاص، به تدریج به افق درخشان منش و پویش مورد سفارش قرآن و پیامبر آراسته شود تا آنچه را براى خود مى‏پسندد، بهتر از آن را براى دیگران بخواهد و براى تأمین آن فداکارى کند و آنچه را براى خود و خانواده و عزیزانش نمى‏خواهد و نمى‏پسندد، با هیچ توجیه و بهانه‏اى، به نوع خود- گر چه منتقد و مخالف و حتى دشمن- نپسندد و نخواهد، و از جوانمردى فاصله نگیرد. (1).

**زلال جارى نماز و نیایش در آیینه‏ى قرآن و روایات، ص: 13@


1) نهج‏البلاغه / نامه‏ى 31.