جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

از نهضت حسینى تا نهضت خمینى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

منیره بیات ترک

خانم منیره بیات نوشته اش را در هفت فصل تنظیم نموده است:

در فصل اول از چگونگى «عبادت» و آفات آن و نقشى که عبادت در تعدیل روح و روان انسان بر جاى مى گذارد و از شرایط عبادت سخن به میان آمده است.

در فصل دوم با عنوان «نماز چیست» از اهمیت نماز و ارج و قرب آن و ارزش نماز جماعت گفت وگو شده است.

فصل سوم به عنوان «نقش نماز در نهضت حسینى» مزین شده است. این فصل و چهار فصل بعدى در راستاى موضوع نوشتار نقطه قوت این نوشته است.

آغاز و انجام نهضت امام حسین علیه السلام رنگ و حقیقت اسلامى داشت. نهضت کربلا منهاى اسلام معنایى ندارد.، حتى هویت خارجى و عینى نیز نخواهد داشت. به دلیل جامع الاطراف بودن دین مبین اسلام به تبع آن قیام امام حسین علیه السلام، کم ترین انقلابى است که از انقلاب کربلا متأثر نشده باشد، حتى نهضت هایى که رنگ دینى هم نداشته اند از قیام امام حسین علیه السلام به عنوان الگو درس گرفته اند. در این میان نهضت امام خمینى فرزندى از سلاله على و زهراعلیهما السلام یک استثنا است. نهضت امام خمینى(ره) هر چه پیشتر آمد، بیش تر رنگ اسلامى به خود گرفت و هر چه بیش تر به مشکلات مبتلا گشت بیش تر حقیقت اسلام را از خود نمایان ساخت. همان طورى که بدون امام حسین علیه السلام و اسلام قیام کربلا هویتى ندارد بى نام امام خمینى(ره) انقلاب اسلامى در هیچ کجاى جهان شناخته شده نیست.

عبادات امام خمینى، نماز و نماز شب هاى او و نماز در بستر بیمارى امام خمینى همه و همه حکایت از پیروى از مرام حسینى دارد و بس.

در فصل هاى چهارم، پنجم و ششم نویسنده به نقش نماز در نهضت هاى علوى پرداخته و به طور مفصل از نقش نماز در تکوین نهضت هاى اسلامى بحث نموده است.

نمونه هایى از نوشته هاى خانم بیات در زیر مى آید: