از برادر «صحّتى» خواهش کردم از حالت بچه ها در شب پیش از عملیات برایم بگوید، گفت:
«در شب حمله، بیش تر بچه ها دعا مى خوانند؛ نماز شب مى خوانند؛ آن ها معمولاً نماز شب نمى خواندند، آن شب مى خواندند. بچه ها طلب بخشش مى کنند از خداوند و از همدیگر. کسانى که وصیت نامه ننوشته اند، وصیت نامه شان را مى نویسند، بعضى ها زیارت عاشورا مى خوانند و خیلى ها گریه مى کنند، هر گوشه اى را که نگاه مى کنى کسى را مى بینى که دارد دعا مى خواند و گریه مى کند. حالتى روحانى به وجود مى آید. بعضى ها از برادرانشان قول مى گیرند که اگر شهید شدى شفاعت مرا بکن پیش خدا، بعضى ها نماز شکر مى خوانند.»(1).
آرى، این گونه بود که ایران ما به پیروزى رسید، با همین نمازها، دعاها، قرآن خواندن ها و عبادت ها.
«در واقع این ملت را خداى تبارک و تعالى با دست عنایت خودش و با قدرت کامله خودش قدرتمند کرد و متحول کرد به انسان هاى الهى، انسان هایى که براى خدا قیام کردند و براى خدا زحمت و مشقت را خریدارى مى کنند، و این قدرت خداى تبارک و تعالى است که جوان هاى ما را عاشق شهادت کرده است که این عزیزان بیایند این جا و از آن ها کسانى که اصرار کنند که من دعا مى کنم شهید بشوند و من به آن ها عرض مى کنم که پیروز باشید و ان شاءالله ثواب شهید دارید.»(2).
کلام دیگرى از امام خمینى(رحمةالله علیه) در این رابطه ذکر مى کنیم:
«این هایى که شب را به دعا برمى خیزند و به مناجات برمى خیزند، البته در جنگ ها پیروز خواهند شد.»
«دیگران اگر مسلسل دارند و چه دارند، فانتوم دارند، شما خدا را دارید. شما همه این ها را از بین بردید براى آن که با خدا بودید. پشتیبان شما خداست…»(3).
«اگر ارتش و سایر قواى مسلح از نصرت الهى برخوردار نبودند، پس این امر خارق العاده چگونه تحقق یافت؟ آرى، فرق است بین جوانانى که شب را با مناجات و قرائت قرآن و نماز و نیایش به سر مى برند و حمله را با ذکر خدا و الله اکبر شروع کنند با آنان که شب را با معصیت خدا و روز را در جنگ با خدا آغاز مى کنند.
فرق است میان آن سنگرها که کتاب خدا و نهج البلاغه و کتاب هاى دعا در آن است با آن سنگرها که بنا به گفته فاتحان، ابزار قمار و شراب و سکرات و بدتر از آن در آن ها یافت مى شود.»(4).
1) مرتضى عطایى، داستان هاى نماز، نشر الف و ضریح آفتاب، چ چهارم، چاپ و صحافى دقت، صص 116 -114.
2) از بسیجى تا سربازى امام زمان، تدوین سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، ص12.
3) همان کتاب، تدوین از سپاه پاسداران انقلاب اسلامى (تبلیغات جبهه و جنگ)، صص 15 و 16.
4) همان کتاب، ص21.