جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نماز عید (5)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در اسلام دو عید رسمى هست: «عید فطر» و «عید قربان» (اضحى).

عید فطر روز اول شوال است که مسلمانان پس از روزه‏ى ماه رمضان، روزه‏ى خود را مى‏شکنند و همه با هم این روز را به مناسبت پایان مراسم روزه جشن مى‏گیرند.

عید قربان (اضحى) روز دهم ماه ذیحجه است که قسمت اصلى مراسم حج مسلمانانى که براى حج به مکه رفته‏اند برگزار شده و گوسفند یا گاه یا شتر قربانى مى‏کنند. مقدارى از آن را خودشان مى‏خورند و مقدارى به نیازمندان مى‏دهند.

مسلمانان جهان همه جا این روز را به مناسبت پایان قسمت اصلى

**سرود یکتاپرستى، ص: 133@

مراسم پرشکوه حج جشن مى‏گیرند.

توجه دارید که این دو عید بزرگ اسلامى عید کار و عمل است. در عید فطر مسلمانان موفقیت خود را در روزه داشتن ماه رمضان و در عید قربان موفقیت امت اسلامى و موفقیت اسلام را در برگزارى مراسم شکوهمند حج جشن مى‏گیرند.

براى برگزارى مراسم این دو جشن سالانه‏ى اسلامى، مسلمانان هر نقطه، گرد یک میدان فراخ، در دشت و صحرا، یا اگر هوا مساعد نباشد در یک سالن بزرگ، دور هم جمع مى‏شوند؛ با شور و شادى همه با هم «الله اکبر» مى‏گویند و خدا را مى‏ستایند. سپس دسته‏جمعى به نیایش الهى مى‏پردازند و دو رکعت نماز به جماعت مى‏خوانند. پس از پایان نماز، نمازگزاران با صداى بلند همه با هم چند بار «الله اکبر» مى‏گویند. سپس امام جماعت در برابر آنها صحبت مى‏کند. معمولا همراه این مراسم از حاضرین پذیرایى ساده‏اى به عمل مى‏آید.

نماز جمعه و نماز عید، هم عبادت دسته‏جمعى است و هم نمودارى از همبستگى سیاسى و اجتماعى اسلامى. به همین جهت، تشکیل و اداره‏ى آنها در درجه اول از کارهاى حکومت اسلامى است. هر جا حکومت اسلامى سر کار نباشد، مسلمانان خود مى‏توانند اقدام کنند و این اجتماعات پاک و پرارزش اسلامى را که با پرستش و نیایش خداى یکتا و پاکى و صفا توأم است به وجود آورند.

نماز جماعت، نماز جمعه و نماز عید، از یک طرف در نمازگزاران اثر عمیق معنوى دارد و به رشد معنوى آنان کمک مى‏کند، و از طرف دیگر بر همبستگى و یکپارچگى مسلمانان مى‏افزاید و بر روى هم از شعارهاى ارزنده‏ى اسلامى است که باید در حفظ آن کوشید.

**سرود یکتاپرستى، ص: 134@