84 – در قصص راوندى به اسناد زیادى از صدوق از محمد بن على ماجیلویه از عمویش أبىالقاسم از محمد بن على صیرفى از شریف بن سابق از فضل بن أبىقره سمندى از امام صادق علیهالسلام نقل شده که فرمود: یا فضل ان أفضل ما دعوتم الله بالأسحار، قال الله تعالى «و بالأسحار هم یستغفرون»؛ یعنى اى فضل! همانا بهترین چیزى که خداوند شما را بدان دعوت نموده، [توجه] به سحرهاست؛ همان قول خداوند تعالى که مىفرماید: «و بالأسحار هم یستغفرون».(1).
85 – احمد بن محمد بن یحیى عطار از پدرش، از احمد بن محمد بن عیسى از حسن بن محبوب از عمرو بن یزید نقل مىکند که ظاهرا امام صادق علیهالسلام فرمودند: «من قال فى وتره اذا أوتر: استغفرالله و اتوب الیه، سبعین مرة و هو قائم، فواظب على ذلک حتى یمضى له سنة، کتبه الله عنده من المستغفرین بالأسحار، و وجهت له المغفرة من الله عزوجل»؛ یعنى هر که در نماز وتر خود در حالى که ایستاده است هفتاد مرتبه بگوید: «استغفرالله و اتوب الیه» و یک سال بر این کار مداومت نماید، خداوند وى را از استغفارکنندگان در سحرگاهان نوشته، و آمرزش وى بر خداوند (عزوجل) لازم و حتمى مىگردد.(2).
86 – به سند صحیح از عبدالرحمن بن أبى عبدالله از امام صادق علیهالسلام نقل شده است که فرمود: «القنوت فى الوتر الاستغفار و فى الفریضة الدعاء»؛ یعنى در قنوت وتر استغفار و در قنوت فریضه دعا کنید.(3).
87 – در روایت است که پیامبر گرامى اسلام صلى الله علیه و آله و سلم در نماز وتر هفتاد مرتبه استغفار
**سیماى متهجدین، ص: 108@
مىکرد و هفت مرتبه مىفرمود: «هذا مقام العائذ بک من النار.»(4).
88 – صاحب علل الشرایع از پدرش از سعد بن عبدالله از احمد بن محمد از محمد بن اسماعیل بن بزیع، از أبىاسماعیل سراج از ابنمسکان از عبدالله بن أبىیعفور از امام صادق علیهالسلام نقل مىکند که فرمود: «استغفرالله فى الوتر سبعین مرة، تنصب یدک الیسرى و تعد بالیمنى»؛ یعنى خداوند را در وتر هفتاد بار استغفار کن، دست چپت را بلند کرده و با دست راستت بشمار.(5).
1) کافى ج 2 ص 477.
2) خصال ج 2 ص 139 – محاسن ص 53.
3) الفقیه ج 1 ص 311.
4) الفقیه ج 1 ص 309.
5) علل الشرایع ج 2 ص 53.