97 – شیخ صدوق در مجالس از پدرش از حسن بن احمد مالکى از منصور به عباس از ابن أبىعمیر از هشام بن سالم از زید شحام از امام صادق علیهالسلام نقل کرده که فرمود: «من قرء فى الرکعتین الاولیین من صلاة اللیل ستین مرة قل هو الله احد فى کل رکعة ثلاثین مرة، انفتل و لیس بینه و بین الله عزوجل ذنب»؛ یعنى هر کس در دو رکعت اول نماز شب، شصت مرتبه، در هر رکعت سى مرتبه «قل هو الله احد» را قرائت نماید، هنوز سرش را برنگردانده بین او و خدایش گناهى باقى نمىماند.(1).
98 – از پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم مروى است که ایشان در نماز وتر در رکعت اول «سبح اسم ربک الاعلى» و در رکعت دوم «قل یا ایها الکافرون» و در رکعت سوم که در آن قنوت است «قل
**سیماى متهجدین، ص: 111@
هو الله احد» را بعد از «فاتحة الکتاب» مىخواندند.(2).
99 – سید بن طاووس در تتمات المصباح آورده که عبدالرحمن بن کثیر از امام صادق علیهالسلام روایت کرده که آن حضرت فرمود: «کان أبىیقرء فى الشفع و الوتر بالتوحید»؛ یعنى پدرم در شفع و وتر سورهى توحید را قرائت مىفرمودند.(3).
100 – به سند صحیح از امام صادق علیهالسلام نقل شده که فرمود: «کان أبى یقول قل هو الله احد تعدل ثلث القرآن و کان یحب أن یجمعها فى الوتر لیکون القرآن کله»؛ یعنى پدرم «قل هو الله احد» را که معادل ثلث قرآن است، قرائت مىفرمود و دوست مىداشت که آن را در وتر جمع نماید. چرا که تمام قرآن است.(4).
101 – شیخ صدوق از پدرش از احمد بن ادریس از محمد بن احمد اشعرى از محمد بن حسان از اسماعیل بن مهران، از حسن بن على بطائنى از حسین بن أبىعلا از ابىعبیدهى حذاء از امام باقر علیهالسلام نقل مىکند که فرمود: «من أوتر بالمعوذتین و قل هو الله احد، قیل له، یا عبدالله أبشر فقد قبل الله و ترک»؛ یعنى هر کس وتر را با معوذتین و «قل هو الله احد» به جاى آورد، به او گفته مىشود:اى بندهى خدا، بشارت باد تو را، که خداوند آن را پذیرفت و رها ساخت.(5).
1) امالى صدوق ص 344.
2) دعائم الاسلام ج 1 ص 205.
3) جنة الامان (مصباح کفعمى) ص 53.
4) تهذیب ج 1 ص 171.
5) امالى صدوق ص 37 – ثواب الاعمال ص 116.